При проведена от служители на ОДМВР - София полицейска операция на територията на общината, само за няколко часа в съботния ден в ареста на районното управление попаднаха четирима нарушители зад волана. Около 18:45 часа, в Новачене, е проверен лек автомобил „Фолксваген Голф“ , за който се установило, че не е регистриран по надлежния ред. Водачът К.И./25г./ от същото село е задържан.


Около 0:40 часа за срок до 24 часа е задържан и В.П./48г./ от Трудовец, управлявал лек автомобил „Ауди 80“ с 2.28 промила алкохол.


20 минути по-късно, отново в Трудовец, е задържан и ботевградчанинът В.Н./29г./, шофирал лек автомобил „Опел Астра“ с 1.69 промила алкохол.


Около 4 часа сутринта на 22 октомври в ареста попаднал и 43-годишният К.Х. от Литаково, установен зад волана на лек автомобил „Хонда Сивик“ с 2.82 промила алкохол.


Във вечерните неделни часове служители на районното управление проверили мотопед „Ямаха“ без регистрационна табела и след извършена справка установили, че същият не е регистриран по надлежния ред. Мотопедът е иззет, а водачът М.В./35г./ от Ботевград - задържан.


Срещу петимата нарушители са започнати бързи производства за извършените от тях престъпления.