Представители на РУ на МВР – Етрополе проведе своя час по превантивната програма „Детско полицейско управление“ /ДПУ/ в СУ „Христо Ясенов“, град Етрополе. В програмата „Детско полицейско управление“ участват ученици от IV „В“ клас с класен ръководител Ася Нинова. Часът се проведе на тема  „Пътния полицай“, като старши инспектор Теодор Георгиев – началник група „Охранителна полиция“ към РУ на МВР - Етрополе, Павлин Ангелов – инспектор при „Пътен контрол“ към РУ на МВР – Етрополе, Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ към РУ на МВР – Етрополе разясниха основните правила  за движение на децата.
Децата бяха запознати от представителите на РУ на МВР – Етрополе как изглежда „Пътния полицай“ и с какви помощни средства си служи той. За целта на децата бяха раздадени светлоотразителни жилетки, полицейски шапки и баджове, за да се отличават, че се сътрудници от Детското полицейско управление. Малчуганите показаха добрите си познания за това какво прави пътния полицай и как извършва своята дейност. Запознаха се как трябва да пресичат правилно, как да се движат, когато са с колелета или ролери, тези и други въпроси бяха разяснени от инспекторите на РУ на МВР – Етрополе. 
Най – интересното и вълнуващото за децата бе как е облечен Пътния полицай и как всъщност полицая прилага Правилника за движение по пътищата, как той глобява нарушителите. Децата научиха и кой е начина за установяване дали водача е употребил алкохол, когато той е зад волана, както и какви са наказанията за това.
Текст и снимки: по електронната поща от Общината – без редакторска намеса