Обитателите на Дом за възрастни хора „Д-р Адриян Атанасов” в Ботевград бяха на двудневен отдих – 2 и 3 ноември, в рехабилитационната база на Съюза на слепите в България в Шипково. В рамките на почивката те имаха възможност да се насладят на приятната обстановка, красивата природа и лековитата минерална вода в курортното селище. На връщане от Шипково посетиха манастира в Троян. Приятното летуване в Троянския балкан завърши с вкусен обяд от прочутата за този край саламура /рибена супа/.


Отдихът на възрастните хора бе организиран от ръководството на Дома. Средствата за кратката почивка са осигурени от бюджета на социалното заведение. Това съобщи Яница Иванова – директор на Дом за възрастните хора „Д-р Адриян Атанасов”. 


Ръководството на Дома се стреми да разнообразява ежедневието на възрастните хора с различни занимания. Екскурзията до Шипково бе едно тях. Непосредствено преди това те с радост с включиха в друго – да си направят компоти от грозде за зимния период, което нарекоха трудотерапия.