Продължава реализацията на иновативния проект „Ботевград – първият уикиград в България”. Той се осъществява с помощта и напътствията на Спасимир Пилев – дългогодишен редактор и администратор на Укипедия България. За успешното осъществяване на проекта активно съдействие оказват Община Ботевград, културните институции в града, и разбира се, доброволци. Всички те са обединени около идеята за популяризиране на значимите културни и природни обекти, съботия, исторически места и бележити личности, свързани с Ботевград и населените места около него. 


Да припомним, че в читалищната библиотека „Иван Вазов” бяха проведени две обучения на желаещи да се включат в проекта. Резултатът е налице - първите статии вече са написани. Междувременно община Ботевград обяви конкурс за най-добра публикация, най-добра снимка и най-добър превод. Повече информация за надпреварата може да получите от фотоса на плаката, който публикуваме. 


Първата стъпка, която трябва да направите, е да се регистрирате в http://wik.pe/wikibotevgrad. За Ваше улеснение, отваряйки този линк, ще откриете видео урок (долу вдясно), който показва стъпките, които следва да предприемете. За повече информация и новини, свързани с уикиграда, може да посетите и създадената страница във фейсбук: https://www.facebook.com/groups/wikibotevgrad/.


„Ако искате и Вие да станете част от голямото семейство на Уикипедия, не губете време: Включете се! Пишете! Редактирайте! Бъдете смели! 


Напиши нови статии, свързани с Ботевград и селищата в общината.


Редактирай съществуващи статии. Редакцията включва допълване, подобряване на стила, поправяне на грешки (фактологични и езикови), добавяне на източници и илюстрации.


Категоризирай съществуващи статии, свързани с Ботевград и селищата в общината, за да се намират по-лесно.


Преведи на английски език някоя от статиите, за да може след това да бъде преведена на още много езици”, призовават лицата, ангажирани с проекта.