Празничната програма по случай Деня на Ботевград и 140 години от освобождението на града от османско иго завърши в зала “Арена Ботевград“, където се състоя предпремиерата на спектакъла “Няма такова шоу“ с участието на "Нешанъл арт" и Клуб по художествена гимнастика "Левски". Те очароваха публиката със своя талант, артистичност, уникални танци, хореография, костюми. На сцената с лента игра и най-добрата гимнастичка на България – Невяна Владинова. Тя бе изненадата на вечерта.


Спектакълът “Няма такова шоу“ е дело на Нешка Робева, която също бе в залата. Тя получи заслужено овациите на публиката и голям букет цветя от кмета Иван Гавалюгов.   


Спектакълът бе подарък за жителите и гостите на Ботевград от община Ботевград и спонсори – местни фирми. 


От сцената в зала “Арена Ботевград“ кметът Иван Гавалюгов поздрави ботевградчани с празника на града и ги призова да се гордеят с българския си произход и ботевградския си корен. 


“Вече 140 години нашият град не спира да брани своята свобода. Не спира да изгражда и утвърждава своята идентичност. Не спира да се развива и да върви по пътя на благоденствието. Разбира се, както навсякъде, така и тук, при нас, винаги се намира някой дребен камък, който на пръв поглед спира колесницата на прогреса. Понякога изглежда, че дори успява да промени посоката ни на развитие и да ни върне в тъмнината на робските години. Но всеки път хората на този град, черпейки сили от здравия си български корен, успяват да намерят онези вътрешни съпротивителни сили, с които решително и категорично да отхвърлят и преодолеят всеки негативен фактор, обстоятелство и особа, и уверено, с удвоени усилия, да продължат да градят просперитета на нашето общество, като завет и в памет на нашите предци и в името на светлото бъдеще на нашите деца, и красивия ни Ботевградски край.


Както преди 140 лета, така и в годините, та до днес, с общи усилия и с непоклатима вяра, с християнските ценности и чисто човешките  добродетели, ботевградчани показват и доказват, че колкото и да е жилаво злото, винаги, всеки път побеждава доброто. Затова аз съм изключително горд, че съм роден, израснал и продължавам да живея в Ботевград. Днес повече от всякога съм уверен и вярвам, че най-добрите дни за нашия град тепърва предстоят“, каза още Иван Гавалюгов.


След изказването на градоначалника бяха прочетени поздравителни адреси, получени от президента на републиката Румен Радев, премиера Бойко Борисов, от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители от Софийска област, областния управител на Софийска област Илиан Тодоров, председателя на ОбС Любомир Лилов, кметът на побратимения на Ботевград град Саранск, кметовете на съседните общини Правец и Етрополе, от ръководството на Националното сдружение на общините в България и други. 


Гост на празника бе Владислав Иванов - аташе “Вътрешна политика и двустранни отношения“ в Посолството на Руската Федерация в България.