Миньорски град ли е Етрополе?
Би могло и така да се каже, след като на 23 август в града бе честван по толкова впечатляващ начин Деня на миньора, който премина под знака на 25-годишния юбилей на «Елаците МЕД» АД.
Няколко неща открояват това честване
– гостуването на целия ръководен екип на най-голямото дружество в групата от фирми ГЕОТЕХМИН; речта на изпълнителния директор инж.Добри Цветков с конкретните цифри и разчети за фирмата; тази на Цоло Вутов, който засегна най-болезнената тема за етрополци-замърсяването на р.Малки Искър с изброяване на всичко, което се прави и предстои да се прави в близките 2-3 години за ликвидиране на бедственото положение с реката,  както и точните цифри, с които се изпълнява социалната програма на фирмата към Община Етрополе. Поздравления поднесоха заместник-министърът на икономиката и енергетиката Валентин Иванов и кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев. Бяха прочетени поздравителни адреси от президента, министър-председателя и председателя на Народното събрание на Република България.
Празничен водосвет за здраве и благоденствие на всички хора от дружеството бе отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил и всички местни свещеници. Дядо владика се похвали,  че “Елаците мед” АД са най-големите дарители на църквата в Ловчанска епархия.
Най-впечатляваща беше продължилата осем часа празничната програма. В нея взеха участие танцовата формация на Нешка Робева, фолк-изпълнителите Нелина, сестри Диневи, Николай Славеев, Андрея, победителите в двата сезона на Мюзик айдъл Невена и Тома. На финала на концерта се включиха Етрополската духова музика и Фолклорен ансамбъл “Балканска младост”. 
Впечатляваха и  дългите опашки пред скарите, където се раздаваха безплатно кебапчета и бира на корем. На опашките бяха забелязани и такива, които се редяха по няколко пъти. Празникът премина без инциденти благодарение на засилената охрана, подсигурена от местната полиция и от организаторите на празника.