Холограмни хайлайтъри и матов финиш на устните ще направят дамите неустоими


„Завръщане към природата” е водещата лайфстайл тенденция


Скулптуриращите гримове ще са хитът на 2018 година. Дамите, изкушени от последните тенденции в макиажа ще използват холограмни хайлайтъри за лицето и матов финиш и металически цветове за оформяне на устните. Други водещи тенденции ще са стремежът към космически черен поглед и все по-голямото търсене на натурални продукти.


Това показват данните от първото издание на Лайфстайл обзора на dm „Тенденции и иновации“ за сезон есен-зима 2018. Обзорът е изготвен на базата на анализа на експертите на най-голямата верига, специализирана в търговия с дрогерийни стоки у нас и в Централна и Източна Европа. Обзорът ще бъде разпространяван два пъти годишно – през месец декември, за да покаже тенденциите за сезон есен/зима и през март, когато ще бъдат представени „горещите“ иновации за летния сезон.


Скулптуриращите гримове ще са хитът на 2018 г.


Водещата тенденция в грима през следващия сезон ще е скулптурирането и озаряването на лицето с помощта на декоративната козметика. Така всяка дама ще може да придаде неустоимо сияние на кожата си и да подчертае най-красивите си черти като в същото време умело прикрие дребните си недостатъци. Тези ефекти се постигат с помощта на холограмни хайлайтъри при гримовете за лице и червила с матов финиш и металически цветове за устните. 


Холограмните хайлайтъри са завършващ етап при гримирането след нанасянето на основа за грим, пудра и фон дьо тен. Те не се нанасят на цялото лице, а само в зоните, които искаме да подчертаем. Ефектът от използването им се доближава до този на бронзанта, но е много по-добър, благодарение на свойството да отразяват светлината и така кожата да изглежда озарена и да сияе без да блести. Все повече дами харесват и търсят тези продукти, тъй като с тяхна помощ успяват и да скрият няколко години от възрастта си. Тези продукти ще могат да се открият във всички магазини на dm България в началото на 2018 г. Най-голямата верига за търговия с дрогерийни стоки у нас ще предложи на българките холограмни хайлайтъри както от водещите световни марки, така и от най-новата си собствена марка декоративна козметика trend IT UP.