Както съобщава електронния сайт на гимназията, под мотото „Подари ми една целувка“ на 18.12.2017 г. от 17:30 ч. в актовата зала на Средно училище „Христо Ясенов“ се състоя заключителна среща по проект „Включващо обучение“ по ОПРЧР и проект„ Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ по ОПНОИР.
Средно училище „Христо Ясенов“ бе едно от трите пилотни училища в София-област, което се включи в проект „Включващо обучение” с бенефициент Министерството на образованието, младежта и науката за периода 2012 – 2015 г.
В училището се реализираха дейности, насочени към осигуряване на условия и подкрепа за преход от интегрирано към включващо обучение. Създаде се положителна нагласа в училищната и родителската общност към включващото обучение.
След този програмен период много училища в страната не продължиха участието си в новия проект. Дейността на нашето училище обаче бе определена като една от най-добрите практики по проекта и продължи дейността си по новия проект „Подкрепа за равен достъп и личностно развитие“ по Програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ за периода 01.01.2016 г. до 31.12.2017 г.
Акцент в дейността ни е индивидуалният подход към всяко дете и екипната работа в тясно сътрудничество с родители и колеги.
В навечерието на Коледа си подарихме усмивки, топлина и добрина!