Очаквано или не, но напълно закономерно,  българският футболен отбор "Левски" отпадна безславно от битката за влизане в групите на Шампионската лига. Отстрани го белоруският БАТЕ Борисов, който победи в София с 1-0, а тази вечер в белоруския градец успя да устиска равенството 1-1, след като игра с човек по-малко повече от едно полувреме.

Домакините откриха в 14-та минута след изпълнение на пряк свободен удар от близо 45 метра, сгрешиха и върналият се в защита Гонзо, и новодошлият вратар Кис, на когото топката мина между краката, преди да влезе в мрежата. Осем минути преди края на полувремето Гаджев успя да изравни с хубав удар, а преди последния сигнал задачата на "сините" стана още по-реална, след като останаха с човек повече заради втори жълт картон на централния нападател на БАТЕ Бориов.

 Това очакваше не само съкоментаторът на Нова телевизия Явор Недев, който с типична комсомолса патетика заклеймяваше  тотално тима на домакините. Те му се  изсмяха грозно, като цяло второ полувреме не пуснаха "сините" да нанесат голов удар. В края на първото полувреме в същия приповдигнат комомолски стил предрече поне 4-1 за "Левски", а към края на мача се чудеше какво да говори и бе чудно защо Крум Савов още му даваше думата.

Разбира се, не Недев е виновен за отпадането на "Левски", човекът просто твърде много желаеше победата, въпреки неадекватните си и дори обидни оценки за белоруския футбол и за самата държава като цяло. Скъпопллатените играчи на "Левски, добрал се служебно до участие в андпреварата за Шампионската лига след скандалите с ЦСКА, забъркани от недоразумението Томов, бяха твърде ялови.

И отпаднаха съвсем заслужено, оставайки вместо с бонфиле само с  кокал, гарниран с юнашки мустак.