Четирима ботевградски крадци са вилнели в Мездренско по време на празниците. Лицата са заловени, съобщават от ОДМВР - Враца. Ето и подробности за извършените от тях деяния:   


На 30.12.2017 г., в РУ - Мездра е получено съобщение за кражба на меден ел.проводник от 10 междустълбия на далекопровод от с.Игнатица към махала Игнатишка Габровница. След оперативно-следствени действия е установено, че извършители на кражбата са лицата: М.М./23 г./; Л.М./29 г./; В.М./29 г./ от Ботевград. В РУ - Мездра е задържано лицето М.М., останалите лица са разпитани. Установено е, че откраднатите проводници са предаден в пункт за изкупуване на метали. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство. 


На 03.01.2018 г. жител на село Игнатица сигнализирал в районното управление на Мездра, че за времето от 29.12.2017 г. до 03.01.2018 г. от наследствената му къща в местност край селото са били откраднати домашна ракия и буркани със зимнина. Полицейските служители са установили, че кражбата е извършена от лицето Л.М./29 г./ от Ботевград. То е осъждано за други престъпления.