Легендата на баскетболния Левски и настоящ треньор на националния тим на България Любомир Минчев направи любопитен коментар относно обединението на Лукойл с баскетболния Левски 2014. Националният треньор заяви, че според него това не е автентичният "син" клуб, а сдружение, създадено преди две години и половина. Той призова Лукойл да се обедини с автентичния Левски, за да не се получи ситуацията с футболния ЦСКА.


“Това не е моят клуб. Това е Левски 2014. Аз съм играл в баскетболен клуб Левски. В момента Левски няма представител в лигата, има само юноши. Надявам се ръководството на Лукойл в бъдеще да постигне договорка с истинския клуб Левски, защото иначе след време може да има подобни проблеми като във футбола с ЦСКА - да има няколко клуба.


Аз съм левскар и съм излязъл от Левски. В последните няколко дни доста хора приписаха историята на Левски върху Левски 2014, който е от две години и половина и няма нищо в историята си. Да се пришива история на този клуб не е правилно. Относно участието в Европа, може би единственото, което ръководството на Лукойл търси като плюс, е да има пълна зала в София”, каза Минчев след поражението на  неговия клубен отбор Берое от новосформирания Левски Лукойл със 74:81.


"Левски 2014" беше основан през 2015 г. от Константин Папазов след конфликт с президента на БК "Левски" Юлия Боянова. На пресконференцията по обявяването на партньорството между "Лукойл" и баскетболния клуб Валентин Златев обясни, че не е говорил с Боянова и не я познава.