Ботевградчанката Малинка Цветкова завоюва поредното си – 25-то, отличие на литературното поприще. Тя е сред наградените участници в Международния конкурс Concurso Círculo Internacional Narradores y Poetas del Mercosur в Аржентина. Той се проведе за 15-и пореден път. Тази година със свои творби – разкази и стихотворения, в него участваха над 600 автори от 18 държави, сподели Малинка Цветкова. Тя се включи в надпреварата с разказ, озаглавен „Два знака за безкрайност” /Dos signos de infinito/. Наградените произведения ще бъдат включени в антология, която ще бъде представена официално през месец април тази година в столицата на Аржентина – Буенос Айрес. 


Малинка Цветкова съобщи още, че е подписала договор с испанско издателство за издаването на испанския вариант на четвъртата й поетична книга „Не искам” /No quier/. 


„Щастлива съм, че президентът на издателска къща “Carena” в Барселона хареса книгата и ми предложи пакет, който включва издаване, разпространение, реклама и организиране на представянията ѝ”, сподели авторката и добави: „Но най-много ме радва това, че съвсем скоро ми предстои кратък престой в Родината, на който ще се видя с близки и приятели и ще се заредя с роден въздух до следващото ми идване, когато се надявам да представя сборник с разкази.”.