В редакцията на botevgrad.com постъпиха оплаквания от граждани, че на много места в града от пешеходните пътеки няма и следа. “Водачите често пъти се възползват от това и не дават път на пешеходците. Особено неприятно е положението на възловото кръстовище между улиците “Патриахр Евтимий”, “Хаджи Димитър” и “Славейков”. Там се налага да чакаме дълго време, за да преминем на отсрещния тротоар. Липсата на маркировка е и предпоставка за инциденти на пътя. Затова смятаме, че е редно да се вземат мерки за възстановяването й” – казаха хората. 

Електронното издание botevgrad.com постави проблема на гражданите пред кмета на Ботевград. Георги Георгиев даде следния отговор: “На улиците, които са ремонтирани, маркировката е подновена. По принцип така процедираме. Очакваме средства за асфалтиране на още улици в града. След това ще се заемем и с маркировката им.
Преди началото на учебната година винаги подновяваме пешеходните пътеки около училищата, както и на възловите кръстовища. Ще го направим и сега, но там, където е необходимо.”