След извършване на проверка по отношение на транспортирането, съхранението и  ползването на дървесина на територията на Община Етрополе, с цел подобряване дейностите по опазване и контрол от страна на ТП ДГС „Етрополе”, и в изпълнение на предварително заложен план в РУ на МВР - град Етрополе бе извършена засилена проверка.
След създадена организация от страна на служителите на ТП ДГС „Етрополе” на 07.02.2018 година беше извършена засилена проверка по отношение транспортирането, съхранението и ползването на дървесина на територията на Община Етрополе. В проверката взеха участие 6 броя служители на ТП ДГС „Етрополе”, 5 броя служители на РДГ град София и 7 броя служители на РУ към МВР гр. Етрополе. Автомобилите, които участваха бяха общо 7 броя.
Бяха извършени проверки, както на превозни средства по отношение на транспортирането, така и в дворните места на къщи намиращи се в селата към Община Етрополе и в самия град.
В резултат от проверката бяха съставени общо 9 бр. констативни протоколи и 14 броя АУАН за извършени нарушения. С разписки за отговорно пазене бяха задържани общо 15,1 пр.м3 дърва за огрев.
Съвместните проверки ще продължават ежемесечно с цел предотвратяването на нарушения и засилване на охраната в горските територии.
ИНЖ. ИВАН ИВАНОВ
Директор на ТП ДГС „Етрополе”


Снимката е от интернет