Кражбата е извършена в хранителен магазин в Ботевград. Извършителите са двама млади мъже. Докато единият разсейва продавачката с въпроси дали в магазина е налична определена стока, която е характерна за друг вид търговски обект, железария например, другият задига две сушеници и ги напъхва под якето си. После взима две луканки, които скрива в панталона си, и излиза от магазина. След него напуска и лицето, изпълняващо ролята на параван. 


Впоследствие продавачките установили липсата и помолили собственика да прегледа записите от камерите за видеонаблюдение в магазина. На кадрите ясно се виждат действията на крадците. 


„За случая уведомих на спешен номер 112, но оттам ми отговориха, че щом не сме задържали лицата на място, няма какво да направят. Посъветваха ме в удобно за мен време да подам жалба в полицейското управление, което ще направя още днес. Към нея ще приложа и видеозаписите. Предоставям ги и на Вас, ще ги разпространя и на други места, където имам възможност, за да могат повече хора да видят образите на тези момчета.  Не искам те да връщат откраднатото, а да си понесат съответното наказание по закон, както и да си вземат поука, че кражбите не са безнаказани”, каза собственикът на магазина.