Герасим Дишлиев - последният ученик на легендарния мим Марсел Марсо, пристига в Ботевград със спектакъла си „Не на мястото си“. Събитието ще се състои на 23 март (петък) от 18:30 в малък салон на НЧ „Христо Ботев 1884“. Спектакълът „Не на мястото си“ е част от проявата „Мартенски дни на изкуствата - Ботевград 2018“.


Какво е „Не на мястото си“?


Автор и актьор в проекта, Герасим Дишлиев го определя като визуална измислица в жанра комедия. Той е мим, но и клоун, прави физически театър и театър на абсурда. Продължителността на спектакъла е 59 минути (може би малко повече). Героят е Той, мъж на средна възраст (може би повече, може би по-малко). Нещо сигурно: единствен той от присъстващите няма да се смее. Въведение: Нека вземем един човек - тип обикновен. Да речем, че го извадим от контекста на ежедневието му и го сложим на сцената. Нека прибавим няколко грама безсмислени истории или го потопим в странни ситуации - разбира се, не по волята му. И ето че Той веднага ще се почувства не на място.


Кой е Герасим Дишлиев? По-познат като Геро, той е роден в Свиленград. Твори по целия свят, с постоянен адрес в Париж от 1993 г. Завършва Международната школа по мимодрама на великия мим Марсел Марсо, а по-късно става и негов асистент. Управлява школата до нейното затваряне. За повече от две десетилетия, Геро е създал и участвал в много проекти. Един от тях емблематичен: "Монолог с Куфар", в който Геро разказва за пътя си от Свиленград до Париж, за мигрантството, за човека на път. Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 държави, на 13 езика. След него прави и проекта "Мимолетни следи", с който изминава обратно пътят от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете, през които минава! 


Вход: свободен!