Малчугани от Ботевград днес се срещнаха с писателката Диана Петрова. Домакин на срещата бе детския отдел на Общинска читалищна библиотека „Иван Вазов“. Гостуването на авторката на „Мъдри приказки“ и „Приказки за цялото семейство“ се осъществи в рамките на инициативата на Община Ботевград „Весело лято в града“, която се провежда от 7 до 21 юли.


Срещата бе озаглавена „Приказни игри“. В началото Диана Петрова представи част от книгите си за деца. След това авторката и малките й почитатели се забавляваха заедно, като съставяха рими и доизмисляха завършек на приказки.


Диана Петрова е родена в Свищов. Автор е на много бестселъри, както на първата книга с български приказки за осиновени деца “Двойната планета“. Съвсем скоро излезе от печат и петата й книга за деца - „Необикновени приказки за смартфони и още нещо“.


Приказките на Диана Петрова се четат в детски центрове за работа с деца, организации за психологическа подкрепа, както и само за забавление. Във всичките си произведения тя съчетава психотерапевтичния подход с художествения.


Диана Петрова е издала и пет романа - дебютния "Ана" (2013), с който печели първото място за жена автор в поредицата "Гравитация" на издателство "Изток-Запад", "Синестезия" (2014), който попада в десетката на конкурса "Нов български роман" на издателство "Сиела" и "Лилит" (2016). „Деветте кръга” е четвъртият й роман, последван от IT романа „Водната кула”, който спечели номинация на конкурс „Развитие“ за 2018 г.


След края на срещата с писателката всички деца поднесоха цветя на бюст-паметника на Васил Левски в Ботевград. Повод за това е предстоящата годишнина от рождението на Апостола /18 юли 1840 год./.


От името на Община Ботевград цветя поднесе Милена Христова - главен експерт „Културно-информационни дейности и публични прояви“. Рени Петрова – директор на Исторически музей – Ботевград, също постави цветя и се поклони пред паметника на великия българин.