Представителите на РУ на МВР – Етрополе проведоха своя час по превантивната програма „Детско полицейско управление“ /ДПУ/ в СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе. В програмата „Детско полицейско управление“ участват ученици от IV „В“ клас с класен ръководител Ася Нинова.
Темата на часа този път бе „Пътен контрол“, като Павлин Ангелов – инспектор „Пътен контрол“ към РУ на МВР – Етрополе, Миглена Сиракова – инспектор „Детска педагогическа стая“ към РУ на МВР – Етрополе и младшите инспектори Владимир Григоров и Мирослав Караиванов  разясниха основните правила на децата, при които се упражнява пътния контрол над автомобилите.
Целта на занятието бе учениците да разберат, че спазването на правилата за движение по пътищата са задължителни за всички участници в него; да научат, че съгласно Закона за движението по пътищата (ЗДвП) участниците в него имат права, но и задължения; да се научат да боравят със ЗДвП – да откриват в ЗДвП права и задължения на различните участници в движението по пътищата, и да разберат,  че пътните полицаи имат право да предприемат определени действия спрямо нарушителите на ЗДвП.
Не само вълнуващ, но и полезен бе откритият урок и демонстрацията, която направиха.  Това е едно от поредните занятия в програмата на „Детско полицейско управление“, като една от основната цел е запознаване на подрастващите с работата на полицейските служители.
Текст и снимки: Общината