Днес на пресконференция в Ботевград с участието на организаторите на юбилейното 15-то издание на Мача на Звездите на НБЛ бяха обявени имената на участниците в трите конкурса, които ще съпътстват шоуто. Генералният мениджър на лигата Лили Борисова обясни и критериите, по които са подбрани тези участници, а те са на базата на статистическите показатели на баскетболистите от досегашните мачове от първенството на НБЛ.


100 % Power Конкурс за забивки: ДиВон Уошингтън от Балкан, Травис Тейлър от Рилски спортист, Дариъс Гарет от Берое, Омари Гудул от Левски Лукойл и Йордан Минчев от Академик.


Turkish Airlines  Конкурс за тройки:  Джордан Калахан от Балкан, Мартин Дурчев от Академик Бултекс 99, Мартин Маринов от Рилски спортист, Николай Маринов от Спартак, Константин Коев от Спартак, Филип Виденов от Берое и Георги Дамянов от Академик.


100% Power Конкурс за умения: Станимир Маринов от Левски Лукоайл, Дерек Райт от Рилски спортист, Айзея Юмипиг от Академик Бултекс 99, Йордан Бозов от Рилски спортист и Алан Арнет от Ямбол.


Интересна подробност за конкурса за тройки е, че той за първи път ще се проведе с машина за подаване на топките, с която разполага БК Балкан.


Друго много важно за любителите на баскетбола, които ще посетят шоуто, е свързана с излязлата преди двайсетина дни от печат книга с биографията на Коби Брайънт. От издателство Жануа 98 съобщиха, че всеки, който закупи книгата на входа на Арена Ботевград, която е на цена 20 лева, ще получи безплатен билет за шоуто Мач на звездите. Г-жа Жана Иванова от издателството подари един екземпляр от изданието на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов.


"За нас е чест да бъдем домакини на един юбилей на Мача на Звездите. За Ботевград се очертава един доста интересен баскетболен уикенд, свързан и с важния мач от първенството, който ще бъде в събота. Надявам се, че в неделя зрителите на шоуто ще бъдат в приповдигнато настроение. Каним всички любители на баскетбола от страната да посетят Ботевград в неделя, да се заредят с добро настроение, а и времето този ден ще бъде слънчево и топло", каза Иван Гавалюгов.


Трите конкурса ще съпътстват основното събитие - мача между отборите на CrediHelp, на който треньор е наставникът на Балкан Небойша Видич, и този на Toyota. В двата тима са и 6 баскетболисти на Балкан, избрани от феновете. Шоуто започва в 15.30 ч.


На пресконференцията присъстваха и представители на един от основните спонсори на Мача на звездите - компанията CrediHelp.  "Ние обичаме младите хора и инвестираме в тях - каза финансовият директор на компанията Димитър Димитров. - Надявам се да се получи един страхотен мач, да се забавляваме всички, и искам да пожелая успех на нашия отбор - този на CrediHelp." "За нас е чест и удоволствие, че участваме в това събитие. И ще участваме и на следващото му издание", добави маркетинговият директор на финансовата компания Златина Дачева.


Представителят на основния организатор на Мача на звездите Sportlab - Стефан Августинов, който водеше пресконференцията, съобщи още подробности около юбилейното издание на Мача на звездите. През всичките 15 години именно Sportlab организира това събитие. Той обяви, че до днес - четвъртък, са продадени и ангажирани около 1000 билета. И очаква в неделя да бъдат запълнени и останалите две трети от местата в Арена Ботевград.