Състезателите на България спечелиха 11 златни, 7 сребърни и 19 бронзови медала на европейския шампионат по таекуондо - версия ITF, в столицата на Естония Талин. Надпреварата бе във всички възрастови групи в конкуренция на 950 състезатели от 35 държави.България взе участие с 64 състезатели.


От Таек-кион в националния отбор участваха Моника Богданова, Виктория Михайлова, Валерия Дачева и Николай Петков. Те допринесоха за общия резултат със спечелени 1 златен, 1 сребърен и 2 бронзови медала.


Както вече информирахме, Николай Петков спечели злато на отборния спаринг при мъжете и сребро на отборното силово чупене. А Моника Богданова е с бронз на спаринг при момичета в категория 40 кг, като победи ирландката Моли Макгиър. Втората и победа е срещу състезателката на Беларус Мария Пличенка.Загубата и бе при среща с рускинята Стефания Турикова.


Третото отличие за България, спечелено от Таек Кион, бе на Валерия Дачева. Тя взе бронз на спаринг при девойки младша възраст в категория до 65 кг,като победи състезателката на Испания Паола Леон ,представителката на Украйна Дияна Киковиция, но загуби от рускинята Ксения Киселева.


Виктория Михайлова попадна в тежък жребий на спаринга в категория до 58 кг, където срещна основните претендентки за титлата Анастасия Саярова от Украйна и Варвара Надежина от Русия и не можа да се класира в тройката.


Националите записаха най-големия си успех досега, като заеха второ място в крайното отборно класиране при мъже и жени,след спортистите от Русия.При комплексното класиране България се нареди на петото място след Русия, Украйна, Гърция и Англия. Особено емоционална бе финалната среща при мъжете, която завърши с победа срещу отбора на Гърция. Голяма агитка фенове в залата оказа изключителна подкрепа за националите, скандирайки името на България и развявайки родния трибагреник.