В последния мач от 31 кръг на Югозападната трета лига, игран днес в Ботевград, футболистите на Балкан не можаха да победят Марек. Макар че имаха отлични възможности за това след превъзходство през почти цялата среща.


Началото бе за гостите, които вкараха гол още в 11-та минута чрез Кръстовчев, който насочи топката в мрежата с удар от около 14 метра.   В периода между 26-та и 30-та минута Ивайло Златев от Балкан имаше отлични възможности за гол, но не можа да вкара. Особено фрапиращ бе последният му пропуск от малкото наказателно поле. Малко по-късно обаче - в 33-та минута, Балкан изравни. Бранителят Петър Василев вкара с глава след изпълнение на ъглов удар.


През второто полувреме превъзходството на Балкан продължи. Продължиха обаче и пропуските пред вратата на Марек на Ивайло Златев, който нямаше ден в този мач. Той на два пъти изпусна от чисти позиции в 72-та и 74-та минута.


Равенството в тази среща обаче въобще не означава, че то е било миролюбиво. В самия край на мача се породиха скандали между играчите на двата отбора, инициирани отново от Еньо Кръстовчев. И съдията едва удържа ситуацията.


В оставащите до края на първенството три кръга Балкан има гостуване на Сливнишки герой, домакинство на Банско и завършва като гост на Ботев Ихтиман.