Започват квалификациите за момчета до 12 години за финалния турнир за определяне шампиона за тази възраст. Единият от зоналните турнири ще бъде в събота и неделя, 19 и 20 май в Ботевград.


В зала "Георги Христов" за две места ще спорят отборите на Рилски спортист, Чавдар Троян, столичните Славия и Септември и домакините от Балкан.


Утре, събота квалификациите започват от 10.00 ч. с мача Рилски спортист - Славия. След това игрят Септември и Чавдар Троян от 12.00 ч.


Първата от двете срещи за деня на Балкан е от 14.00 ч. срещу Славия. Втората е от 18.00 ч. с Чавдар Троян.


В неделя възпитаниците на Николай Пеев също ще имат два мача.  От 13.00 ч. играят със Септември, а турнирът завършва със срещата Балкан - Рилски спортист.


Останалите 5 зонални турнири са в София, Пловдив, Русе, Сливен и Силистра.


Днес своите квалификации започнаха и 16 годишните момчета на Балкан. Те участват на турнира в Стара Загора. Треньорката Виктория Маринова разчита предимно на момчета на възраст 14 години. В първия си мач Балкан загуби от тима от Правец - Академик, със 78-101. Утре нашите момчета играят с Берое, а в неделя със софийския Атлетик.


Момичетата на Балкан до 16 години също стартираха квалификационния турнир в Монтана. В първата си среща днес воденият от треньорката Яна Боянова загуби от Левски с 47-79. Утре играе с домакините от Монтана 2003, а в неделя - с Вихър 2002.