Генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова изказва своите благодарности към БК "Балкан" и ботевградската публика за положителния пример и посланията по време на третата финална плейофна среща между Балкан и Левски Лукойл. 


„Изказвам благодарности и поздравления за организацията на среща № 3 от финалната плейофна серия в Арена Ботевград на 27.05.2018 г. Благодаря на БК Балкан и ботевградската публика, че не се поддаде на напрежението, възникнало през последните дни, че не бе подвластна на емоции и не потърси начин да „отвърне“ на ситуацията по неморален и неетичен начин. 


Смея да твърдя, че усилията на БК „Балкан” да създаде чисто баскетболна атмосфера, да има ред и безопасност за желаещите да гледат баскетбол и да отсъстват провокации, са оценени и могат да служат само и единствено за положителен модел  на поведение.


Приветствам също така и посланието, което БК Балкан в лицето на ръководство, служители, играчи и публика, изпрати към обществеността. Баскетболът в частност (спортът) е създаден да служи за прокарване на най-висш морал и ценности, да служи на благородни каузи, да възпитава и изгражда, да обединява и да бъде атестат, че не винаги „всичко трябва да бъде на всяка цена“.


Надявам се, че посланието им ще достигне до всички, които имат „уши“ и души да го чуят и разберат, а атмосферата и обстановката, която създаде БК „Балкан” във вчерашния ден ще послужи за пример и ще бъде оценена.


Сигурна съм, че думите ми няма да се харесат на всички, но са продиктувани от принципност и безкористно желание никой и нищо да не е по-голям от баскетболната игра.