Днес бе получено писмо, подписано от фенклуба на Балкан. В него се изказва благодарност към СДВР – София за организацията около и по време на финалните срещи в зала „Универсиада“. Поместваме текста без редакторска намеса.


Фенклуб „Балкан“ - Ботевград 


Изказва своята БЛАГОДАРНОСТ


Фенклуб "Балкан" - Ботевград, както и всички привърженици на отбора, присъствали на двубоите между Левски-Лукойл и Балкан, проведени на 21.05.2018г. и 23.05.2018г. изказват благодарност към СДВР - София, които за пореден път се отнесоха изключително сериозно и професионално относно охраняването и ескорта на феновете на БК "Балкан" - Ботевград, които пристигнаха организирано. За да се гарантира абсолютната безопасност на феновете от Ботевград, представителите на СДВР - София блокираха движението в София, за да може по-бързо и безпроблемно бусовете от Ботевград да стигнат до зала Универсиада. Пред самата зала бе обезопасен периметър до входа за гости, където всички превозни средства на гостуващите привърженици бяха под постоянна охрана, която продължи часове след края на мача, с ескорт дори извън София.


Категорично се разграничаваме от някои фенове от други спортове, за които органите на реда представляват винаги враг номер едно. Служебните лица имат за цел нашата безопасност и безпроблемното провеждане на мача, което е и нашето желание. Видя се, че дори от едните фенове да има изблик на насилие, когато другите не желаят физически сблъсъци, ситуацията се успокоява без излишно напрежение. За да се постигнат такива позитивни резултати е необходимо да има добра комуникация между органите на реда и феновете, нещо което от началото на 2018 година важи с пълна сила за феновете на БК "Балкан" и СДВР - София, които винаги съвместно планират всяко организирано пътуване до София за да бъде планирано всичко до последния детайл. Гарантираме, че и за в бъдеще ще продължим по същия начин, за да могат спортните събития в София да са по-леки за охраняване и по-приятни за феновете.


Благодарим!