В 10:00 днес, /02 юни/, започна второто издание на волейболния турнир в памет на големия български и етрополски треньор Владимир Прохоров.
В зала „Етрополе” дойдоха за надпреварата от Сборен отбор на бивши състезатели на Прохоров и отборите на Етрополе, Ихтиман и Своге.
Преди откриването се проведоха срещите между Сборен отбор и този на Ихтиман. Ихтиманци се наложиха с 3:1 гейма.
При откриването Васил Василев припомни щрихи от биографията на Владимир Прохоров:
Уважаеми спортисти, треньори и приятели на волейбола, едва ли има човек в България, свързан с волейбола, които да не знае кой е Владимир Прохоров. С отбора на Левски - жени той печели първата купа на КЕШ /сега Шампионска лига/ за България.
В първенството на страната като треньор има 43 титли: 25 при жените и 18 при юношите и момчетата. Сред волейболните ни треньори тези 43 титли със сигурност са рекорд, но не е изключено да са такива и за целия ни спорт.
От своята треньорска професия той отдаде 1З години на Етрополската волейболна школа. Под неговото ръководство Етрополският волейбол се наложи като един от основните центрове в страната. Благодарение на Владимир Прохоров в Етрополе идваха националните отбори на Куба, Чехословакия Полша и други.
В годините в които работи в Етрополе той успя да спечели 3 републикански първенства за момичета, девойки младша и юноши старша възраст. В тези години той създаде за националния отбор състезателките Петя Попова, Анета Шопова, Павлина Генкова, Валентин Ненов - олимпийски вицешампион и редица национали за младежките национали.
Владимир Прохоров, откривателят на таланти както мнозина го наричаха, успя да открие и шлифова едни от големите имена на българския и световен волейбол като Владимир Николов, Пламен Константинов, Ивайло Стефанов, Цветана Берковска, Янка Радева, Ваня Соколова, Славка Узунова и други.
След което беше почетена паметта на Прохоров.
Резултатите от всички срещи:
- Ихтиман – Сборен отбор – 3:1
- Етрополе – Своге – 3:0
- Своге – Сборен отбор – 1:3  от срещата за ІІІ-то и ІV-то място
- Етрополе – Ихтиман – 2:3  от срещата за І-во и ІІ-ро място
В резултат на на тези резултати се получи и крайното класиране:
І място – Ихтиман
ІІ място – Етрополе
ІІІ място – Своге
ІV място - Сборен отбор
Купите и медалите връчи съпругата на Владимир Прохоров – Янка Прохорова.
„Тя е една от великите волейболистки на България, носителка на КЕШ /Купата на европейските шампиони/ с отбора на Левски. Завоювала е 6-то място в света с националния отбор.
Работила е дълги години тук в тази зала в град  Етрополе като треньор” – каза за нея при закриването на турнира Васил Василев. 
В индивидуалните награди бяха класирани етрополските състезатели: Слави Петров – за най-добър състезател и Стоян Стаменов – най-добро либеро.