На 28.09.2019 г. Волейболен клуб Етрополе, с подкрепата на Община Етрополе, ще организира трети мемориален турнир по волейбол за мъже в памет на големия треньор Владимир Прохоров.
В надпреварата ще вземат участие четири отбора: домакините от Етрополе, участниците във Висшата лига-Звездец Горна Малина и Ботев -Луковит, както и отбор от бивши състезатели на Владимир Прохоров. Срещите започват в събота от 10:00 ч. в Спортна зала Чавдар в град Етрополе.
Едва ли има човек в България свързан с волейбола, който да не знае кой е Владимир Прохоров. С отбора на Левски-жени той печели купата на КЕШ /сега Шампионска лига/ за България.
В първенството на страната като треньор има 43 титли, 25 при жените и 18 при юношите и момчетата. Сред волейболните ни треньори тези 43 титли със сигурност са рекорд, но не е изключено да са такива и за целият ни спорт.
13 години от своята треньорска професия той отдаде на Етрополската волейболна школа. Под негово ръководство Етрополският волейбол се наложи като един от основните центрове в страна.
По този повод преди две години ръководството на ВК“Етрополе“ взе решение да се организира турнир в негова памет.
Специален гост на турнира ще бъде съпругата на Владимир Прохоров, голямата волейболистка Янка Радева сега Прохорова, която след завършване на своята състезателна кариера откри като треньор много състезатели, играещи за националния отбор на България.