Баскетболистите на ОУ „Н. Й. Вапцаров”  станаха безапелационни шампиони на България на финалния турнир за момчета от 5 до 7 клас, който се проведе  в Ботевград. На финала днес те се наложиха над Несебър с категоричното 81-50.


В останалите мачове воденият от преподавателката Светла Ралчева тим също постигна убедителни победи. В предварителната група Б  отново надигра Несебър с 89-68, а също така и Нови Искър 105-26, Варна 74-37 и Русе със 100-20. На полуфинала в събота вапцаровци разгромиха и първенеца на област Пловдив от град Раковски.


Купата и златните медали бяха връчени от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов. Момчетата и тяхната преподавателка Светла Ралчева бяха поздравени и от директора на училището Петя Кочкова.


Най-добър реализатор на финалния турнир стана Хрисимир Маринов от ОУ „Н.Й. Вапцаров”.


С купата за второто място и със сребърните медали  отборът на Несебър бе награден от президента на Българската асоциация спорт за учащи г-жа Юлия Боянова. С бронзовите медали, получени от главния съдия на турнира Владимир Атанасов,  е Троян, спечелил мача за третото място с Раковски със 70-26.