Старши треньорът на мъжкия национален отбор Любомир Минчев обяви разширения състав на България за предстоящите мачове от световните квалификации срещу Исландия и Чехия.


Ето и кои баскетболисти попаднаха в него:


Дий Бост (Страсбург)


Станимир Маринов (Левски Лукойл)


Венцислав Петков (Балкан)


Божидар Аврамов (Левски Лукойл)


Чавдар Костов (Работнички)


Павел Маринов (Стяуа)


Златин Георгиев (Рилски спортист)


Христо Захариев (Балкан)


Александър Янев (Берое)


Димитър Димитров (Академик Бултекс 99)


Александър Везенков (Барселона)


Цветомир Чернокожев (Академик)


Станислав Ваклинов (Академик Бултекс 99)


Николай Вангелов (Куоре Наполи)


Новите имена в състава в сравнение с втория цикъл от квалификациите са Христо Захариев, Венцислав Петков и Божидар Аврамов. Любомир Минчев уточни, че е говорил с Цветомир Чернокожев преди месец и половина, като уговорката с него е да помогне в подготовката и след това да се присъедини към състава на 18-годишните. Селекционерът разкри, че Деян Карамфилов и Николай Стоянов също ще се присъединят към лагера, за да може отборът да води нормален тренировъчен процес.


Мартин Маринов и Асен Великов, които бяха в групата за предишните мачове, този път не попадат в състава. Липсва и Павлин Иванов, който е с контузия.


Павел Маринов и Дий Бост ще започнат по-късно подготовка, защото не са приключили сезона с клубните си отбори. Неясна е и датата на присъединяването към тима на Александър Везенков. Станимир Маринов е с лека контузия и също има нужда от няколко дни за възстановяване.