ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" - училище със 106-годишна история, става иновативно от учебната 2018/2019 г. 


ППМГ „Акад. проф д-р Асен Златаров“ спечели проект за иновативно училище, с който се цели ранното откриване на ученици със заложби и интерес към математиката, ИТ и природните науки под името „STEM предизвикателство -  спектър от умения“.  Тези умения трябва да бъдат открити още в V клас чрез активно учене, формиране на умения за трансформиране на знанията в компетентност и разбиране. 


Наред с традиционните методи на преподаване ще се използват интерактивни методи и проекто-базирано обучение.


За учителите също е предизвикателство и ангажимент да изградят съвременни преподавателски методи, да възпитават в креативност, да разширяват учебната среда извън класната стая, да стимулират самостоятелното мислене на учениците и тяхното творческо въображение.


Колективът на гимназията смята, че е много важно да насърчи развитието и реализацията на всеки ученик, да даде възможност на младите хора да се развиват като отговорни и активни членове на обществото. А какво по ценно от това?


Информираме Ви, че ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ е училище – гнездо за приемане на документи на ученици, кандидатстващи по утвърден държавен план прием след VII клас и публикуваме графиците на дейностите за приема в V и VII клас. 


Служебните бележки с резултатите от математическо състезание „Европейско Кенгуру“ и „Питагор“ се получават в канцеларията на училището до 17 юни 2018 г.