Конкурсът „140 ГОДИНИ СВОБОДА. ГЕРОИТЕ И СЪБИТИЯТА ОТ МОЯ РОДЕН КРАИ“, който стартира през март тази година в дванайсет училища-партньори от Софийска област, завърши и за участниците от ПГ „Тодор Пеев” в Етрополе.
Учениците са предали 4 рисунки и 12 писмени творби, 7 от които са презентации, 4 есета и 1 стихотворение.
Тричленно авторитетно и независимо жури, съставено от доцент Цветан Илиев -  дизайнер и преподавател по графичен дизайн, Любов Шишкова - редактор по български език и литература в издателство „Просвета“ и доктор Антоан Тонев – историк, директор на 17-то средно училище „Дамян Груев“ в София, оцени и класира представените работи.
Наградените:
КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 8-12 КЛАС
КАТЕГОРИЯ РИСУНКА:
Трета награда за Маргарита Василева, 10 клас - „Тодор Пеев - патрон на нашето училище“
Втора награда за Събрина Тодорова, 9 клас - „Виктор Дандевил“
Първа награда за Борис Димитров, 9 клас - „Апостолът на свободата“
КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВТОРА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА 8-12 КЛАС КАТЕГОРИЯ ПИСМЕНА ТВОРБА:
Трета награда за Виктор Димитров, 11 клас, есе „Героите от моя роден край“ Втора награда за Ивайло Томов, 8 клас, презентация „Генерал Павел Хаджи Христов“
Първа награда за Янислав Иванов, 11 клас, есе „Моята свобода, твоята свобода, нашата свобода“
Наградите връчи инж. Валентин Цацов, директор Рудодобивен комплекс към Елаците-Мед - гр. Етрополе и Диана Марини от отдел "Връзки с обществеността" в Геотехмин. 
Преди награждаването всеки един от участниците получи Грамота за участие.
 
Предметни награди са предвидени и за училищата-партньори в конкурса. Изборът на Професионална гимназия „Тодор Пеев“ е лаптоп с чанта и мишка, външна памет и лазерен принтер.