76 литра на квадратен метър са падналите валежи от дъжд в района на Ботевград през изминалото денонощие. Това сочат измерванията на метеорологичната станция на Регионалното депо за битови отпадъци край града. Те се правят всеки ден в 09:00 часа.


Четири сигнала за наводнени мазета и дворове са подадени за последното денонощие на телефон 112 от Община Ботевград. Два от тях се отнасят за територията на Зелин, по един за Трудовец и Ботевград. Служителите на Районна служба "ПБЗН" – Ботевград са реагирали на всички сигнали. До този момент няма данни за бедстващи хора в общината.


Почти цялото корито на р. Стара река се изпълни с дъждовна вода още в ранните часове на днешния ден. Проблеми с придошлите води в реките имаха в Трудовец и Врачеш, което е видно от публикуваните снимки в социалните мрежи. 


Според прогнозата на Националния институт по хидрология и метеорология днес над Западна и Централна България ще се задържи предимно облачно, на много места ще бъде с валежи, но вече ще са по-малко като количество в сравнение с изминалото денонощие. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Остава сравнително хладно с преобладаващи максимални температури между 20° и 25°, на места в Западна България, където валежите ще продължат почти през целия ден – по-ниски, 16-19°.