Борис Иванов е от Ботевград и учи тук. От пет години той посещава Школата по балет в Правец, ръководена от Ангелина Сергеева – професионална балерина, завършила в Санкт Петербург. Момчето е носител на награда от престижния международен танцов форум „Утринна звезда”, който се провежда в София. 


Тази година Борис завърши четвърти клас в ОУ „Н. Й. Вапцаров” и кандидатства в Националното училище за танцово изкуство в столицата. От 24 кандидати да продължат образованието си в това учебно заведение, специалност „Класически танци”,  19 са издържали приемните изпити. Нашият малък съгражданин също е сред класираните. Той е постигнал шести резултат и от тази есен ще бъде петокласник в желаното учебно заведение. 


Постижението на Борис доказва, че Школата по балет на Ангелина Сергеева не е малка, а достоен конкурент на утвърдените големи школи по класически танци в страната.   


Както всяка година, така и тази възпитаниците на Сергеева – предимно деца от Ботевград и Правец, показаха пред публика нивото на своята подготовка през отминалия обучителен сезон. Представителната изява се състоя в края на миналия месец.