Възпитаници на Школата по балет в Правец завоюваха специалната награда на публиката и призови места от конкурса „Път към славата”, който се проведе в София. Децата изпълниха танц „Лебеди” – трио. Биляна Димитрова игра „Пеперуда”, Виктория Илиева влезе в ролята на червената шапчица, Ваъйлет Аврил Наппи изпълни менует и „Малката Силфида”, Петя Петрова се представи с руско-цигански танц.


Освен наградите, учениците на професионалната балерина Ангелина Сергеева получиха и покана за участие в Международния фестивал на изкуствата „Орфей в Италия”. 


Над 1 500 бяха участниците в  VII Национален конкурс за деца и младежи „Път към славата”, който се проведе от 8 до 10 февруари в София. Заради огромния интерес програмата бе реализирана на три сцени - в  Руския културно-информационен център, в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ и в Дома на културата „Средец“. На 16 февруари ще има и гала концерт, в който ще бъде включено 3D мапинг, съобщават организаторите от Арт център “Кърнолски”.


И тази година в конкурса се състезаваха участници от 3 до над 30 години, разпределени в пет възрастови групи. Категориите, в които се представиха, бяха следните: танц, поп вокал, инструменталисти и фолклор.


Оценяването се извърши от четиричленно жури, в състава на което влизаха изявени имена от музикалната и танцовата сцена.