Носителката на почетен плакет Цветелина Василева: "Моите успехи са за моя град"


Оперната певица от Етрополе, шестваща по най-престижните световни сцени пя пред родна публика на фестивала ,,Моцартови празници”. Ето какво сподели пред радио „Етрополе” по повод изявата си в Правец в ролята на Лиу от операта ,,Турандот” от Джакомо Пучини: ”Винаги свързвам фестивала в Правец с близостта му до родния ми край. В Етрополе съм родена, израснала и учила. Свърза ме с детството ми, прекрасните ми учители, приятелите ми, съученици, роднини. Въобще родния ми край. Винаги са ме подкрепяли и затова знам, че моите успехи не са само мои, те са на града.
В последните години виждам, че Етрополе се развива много добре. Инфраструктурата се подобри, самите хора имат вид на променени. Много се радвам, че визията на града се промени в положителен смисъл. Затова може би допринасят хората с нови идеи, които работят в Общината, с нов поглед и по-съвременни усещания за случващото се в днешно време. 
Бих искала да благодаря за оказаната чест и почест в града (почетен плакет, б.а). Приех го с невероятно вълнение и най-вече това е голям признание. Това не е мой подарък, а е за града. Както аз, така и други съграждани в България и по света, всеки си спомня родния град, част е от него, оставаме си етрополци.”


Разговаря Виолета Кръстева
Излъчено по радиовъзел Етрополе
Снимките са свалени от сайта на фестивала