Завърши сезон 2017/2018 г. за етрополския волейбол


Със задоволство може да отбележим, че учебно-тренировъчната и спортно- състезателната дейност не беше нарушаван и това, разбира се, до голяма степен се дължи на подкрепата, която Клубът получава от Община Етрополе.
ВК”Етрополе” е един от малкото клубове в страната, който не събира такса за тренировки. В БФВ са регистрирани общо 132 клуба.
След доста продължителния сезон, започнал през месец септември и завършил в края на юни, ето я и равносметката:
През изминалия сезон отборите на Клуба участваха в 53 турнира и изиграха 156 официални срещи. Имаме картотекиране 202 състезатели в БФВ.
Какво беше представянето на отборите в отделните първенства?
През изтеклата година ВК”Етрополе” - град Етрополе взе участие с 13 отбора в състезанията от календара на БФВ и един отбор жени в Аматьорската волейболна лига „Волеймания”.
Великолепно представяне записа мъжкият отбор. Момчетата се състезават в А-НВГ, където заеха второ място и добиха право за участие в плейофите за класиране във Висшата лига.
Женският отбор се нареди на четвърто място в Аматьорската волейболна лига. Най-важното в случая е, че и двата отбора са попълнени само от местни кадри. Не знам дали има други такива отбори в страната.
Момичетата и момчетата до 10 г. се наредиха, съответно, на трето и на първо място на проведените състезания от календара на БФВ.
Момичетата до 12 г.,ли така наречените мини-волейбол, станаха областни първенци. След това се наредиха на 3-то място на междуобластното първенство, между отборите на областите Кюстендил,Благоевград,Перник и София област, като на финалите се наредиха на 3 място.
Момичетата до 13 г., след като станаха областни първенци, след това спечелиха и четвърто място на между областното първенство.
Момичетата до 15 години станаха областни първенци, първи на регионалното първенство, трети на зоналната надпревара и десети на финалите.
Девойките - младша възраст, след като станаха трети на регионалното първенство, участваха на допълнителна квалификация за класиране на финалите, където хал шанса им попречи да се класират за финалите.
Старшата възраст беше във втора група от ДП, където зае второ място. На допълнителния турнир пак се наредиха на второ място и на финала заеха 10 място. Спечелиха трето място и след това участваха на допълнителен турнир в град Етрополе. Тук вече заеха първото място.
В мъжкото направление на Клуба има известен напредък, като се има на предвид, че с мъже се занимаваме от 7 години.
Юношите - старша възраст се наредиха на второ място във втора група и втори на допълнителния турнир.
На финал участваха и момчетата до 13 години, където заеха 11 място. Волейболен клуб Етрополе, съвместно с Община Етрополе, по случай празника на града, организира за 16 пореден път и турнир „Освобождение”. На него етрополки станаха победители.
Същевременно Клубът организира и друг турнир в мъжкото направление – „Асен Борисов”, в памет на бившия президент на клуба Асен Борисов. От три години турнирът се организира и в памет на другите наши приятели, помогнали за съществуването и успехите на Клуба: Цанко Цанков, Ивайло Гръбчев, Димитър Йотов и Георги Билев.
Тази година, за втори път, се организира и турнир в памет на големия треньор Владимир Прохоров. като мъжкият ни отбор успя да грабне трофея.
Огромен успех постигнаха и ученическите отбори по волейбол на Етрополе.
Девойките 8-10 клас се наредиха на трето място в страната и грабнаха бронзовите медали.
ВК”Етрополе” бе домакин на ученическите игри за девойки 11-12 клас, като етрополки се наредиха на 6-то място.
Това са накратко успехите и неуспехите на Клуба. Явно имали сме и пропуски, но се надявам, следващият сезон да бъде по-добър.
Не на последно място искаме да благодарим на хората, които правят възможно всичко това да се случи: Димитър Димитров - кмет на Община Етрополе, Детелин Петров -директор на ЦКБ, Пенко Нинов - председател на КНСБ при „Елаците-мед, както и на ръководството на ЕЛАЦИТЕ-МЕД.
Текст и снимки: Васил Василев – ВК „Етрополе”