Ето какво сподели след шампионата за читателите на Етрополската секция на сайта о.р.полк.инж.Васил Христов – заместник-председател на УС на АБК:
 
От 14.07 до 21.07.2018 г. в гр.Черноморец се проведе традиционния спортен лагер и шампионат по многобой ,,Млад командос,, под егидата на Съюза на парашутистите в България и Алианс Български Командоси.
Отборът на Етрополе ,,Млад командос,, за пореден път спечели шампионската титла в Черноморец.
На второ мясо се нареди отборът на Ботевград. Най-добре се представиха Христо Чипев, Мариета Иванова и Виолета Георгиева от Етрополе, Николай и Йоанна Стоянови от Ботевград и Радослав Петров от Правец.
Първият отряд,,Млад Командос,, бе сформиран в град Етрополе през 2007 г.от о.р.полк.инж.Васил Христов – заместник-председател на УС на АБК.
Град Етрополе бе домакин през 2008 г. на Първия републикански шампионат по многобой ,,Млад командос,, и стана първият републикански шампион, побеждавайки отборите на София, Пловдив и Чирпан.
Вторият шампионат-2009 г. се проведе в Пловдив и там отборът ни зае трето място.
На третия шампионат в Чирпан 2010 г. заехме второ място.
От 2011 г. стана традиция шампионатът да се провежда в гр.Черноморец и една от седемте дисциплини, скатаване на парашут за време, бе заменена с щафета плуване 4  Х  50 м в морето. Другите дисциплини - движение по азимут, стрелба с пушка и лък, хвърляне граната в цел ,забиване на шурикен и пълнене на пълнител от АК за време се запазиха.
От 2011 до 2018 г., отборът на Етрополе е фаворит и се е наложил над отборите на София, Пловдив, Чирпан,Стара Загора, Черноморец, Хасково, Харманли, Ботевград, Правец, Ихтиман, Елин Пелин и други взели епизодично участие в шампионата.
 


Снимката е от архива на сайта