Ако изборите са днес, ГЕРБ ще получи 28 % от гласовете. Това показва национално представително проучване на „Маркетлинкс”, данните от което бяха обявени на пресконференция. БСП ще получи 15.4%, Атака – 8.4%, ДПС – 5.3%, ДСБ – 2.1%, СДС – 1.9 %, НДСВ – 0.6 %, други партии – 1.7 %. Резултатите са получени чрез карти, в които има посочени отговори, от които анкетираният да избира. Като допълващ въпрос е питането: Доколко е вероятно или не да гласувате за следните партии? 20.5 % е твърдата подкрепа за ГЕРБ и 24.2 % потенциален електорат и 10.9 % за БСП и 9.4 % потенциален електорат.
За „Атака” посочват, че ще гласуват 6.6 %, ДПС – 4.7 %, СДС – 2.2 %, ДСБ – 2.1 %, ВМРО -1 %.

Най-високо позитивно отношение има към ГЕРБ, има значимо повишаване на позитивното отношение към „Атака” и с малко – на ДСБ. За останалите партии е регистриран спад.
По отношение на лидерите на партии - очевидно протестните действия на „Атака” дават резултат и за имиджа на лидера на Атака Волен Сидеров, посочиха от „Маркетлинкс”. По отношение на имиджа на Георги Първанов, за първи път одобрението към него е по-ниско отколкото за столичния кмет Бойко Борисов.
Еднопартийно управление, за да е ясна отговорността,  предпочитат 47.9%.

Обемът на извадката е 1200 лица на 18 и повече навършени години. Проучването е направено от 22 август до 1 септември чрез пряко интервю в 93 населени места, от които 38 села. Проучването е проведено и в големите градове – Софи, Пловдив, Стара Загора.