ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ИЗПЪЛНИ ПРОЕКТ ЗА ЦЯЛОСТНО САНИРАНЕ И РЕМОНТ НА ДЕТСКА ЯСЛА „ПАТИЛАНЦИ“ - ЕТРОПОЛЕ ПО ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА НА КЛИМАТА НА НДЕФ


Приключи ремонтът на детска ясла „Патиланци“, предмет на който беше въвеждане на енергоспестяващи  мерки по инвестиционна програма за климата. Инвестиционният проект е разработен от Община Етрополе и включва седем общински сгради. Това са сградата на Общината, училището и общежитието на ПГ „Тодор Пеев“ - Етрополе, сградата на детската ясла, училището и стола на ОУ „Христо Ботев” – Етрополе и една административна сграда в центъра на града.
Освен проектът за въвеждане на енергийноспестяващи мерки на детската ясла, одобрени са проектите за саниране на общежитието на Професионалната гимназия и една административна сграда на 2 етажа в центъра. За останалите се чака одобрение и финансиране през следващата година.
Санирането на Детска ясла „Патиланци“  е финансирано от Националния Доверителен Екофонд, а извършените дейности са:
• Топлинно изолиране на външните стени на сградата на детската ясла и на кухненския блок
• Топлинно изолиране на покрива на сградата на детската ясла и на сградата на кухненския блок
• Изпълнени са енергоспестяващи мерки по сградните отоплителни инсталации на двете сгради – подменени са съществуващите отоплителни тела с нови алуминиеви радиатори; подменена е съществуващите тръбна мрежа с нова от медни тръби
Монтирани са 5 бр. соларни панели и 5 бр. бойлери с обем 150 л., в които топлата вода се осигурява от соларните панели


Общата стойност на Строително-монтажните работи е 136 723 лв.
За по-голям комфорт на работа, Община Етрополе финансира монтирането на Смукателна кухненска вентилация и компенсираща вентилация, подменена е изцяло апаратурата в главното табло и изтеглен нов захранващ кабел. Освежени са няколко помещения. Сменени са 3 бр. врати с алуминиеви и 2 бр. прозорци. В детската ясла бе инсталирана и мълниезащитна инсталация.