Започна поставянето на стикери и табели с QR кодове, което е част от инициативата УикиБотевград. Към момента стикери са поставени на новите спирки в града, на сградите на кметствата в селата, както и на някои обекти, за които има статии в Укипедия, като МВБУ, ПГТМЕ „Христо Ботев“, зала „Арена Ботевград“, Историческия музей, ОУ „Васил Левски“ и Районен съд - Ботевград. След приключване на ремонтните дейности стикери  ще бъдат поставени на градската библиотека „Иван Вазов“, НЧ „Христо Ботев 1884“, ППМГ „Асен Златаров“ и сградата на общината.


Табели са поставени на църквата “Свето Възнесение Господне и на паметниците на Стамен Панчев и на Христо Ботев. Предстои такива да бъдат поставени на основни забележителности, като паметник-костница в с. Скравена, паметник на Незнайния воин, паметник на Васил Левски, Средновековната крепост „Боженишки Урвич“, Килийно училище в с. Боженица и други. 


До края на месец септември ще бъдат поставени табели и стикери на всички обекти, за които са написани статии в Укипедия.


Изработката на табели и стикери бе осъществена с финансовата подкрепа на фирма Пайплайф България, съобщават от общинската администрация.


Който желае да напише статия, може да го направи, но преди това трябва да провери на https://meta.wikimedia.org/wiki/WikiBotevgrad за кои личности, забележителности, обекти и т.н. липсва информация. При наличие на новонаписани стаии ще бъдат изработени още стикери и табели.