„През настоящия месец ще бъде изкърпен съответния участък от главния път във вилна зона Зелин, който през миналото лято бе нарушен от падналите проливни дъждове. Ремонтът е възложен на общинска фирма БКС”, това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на днешния редовен брифинг с местните медии. 


„Общината очаква да бъде одобрен проект за основна рехабилитация на този път и още няколко общински пътя. Тогава той ще бъде изцяло ремонтиран. Пътят не е в трагично състояние, като изключим въпросния участък. Виждаме, че един много тънък слой асфалт, полаган в предходни години, бе отнесен от проливните дъждове през миналата година. Дупките са малки, но неприятни. Никой не коментира и не оспорва необходимостта от тяхното отстраняване”, допълни Иван Гавалюгогов.  


Кметът съобщи още, че през септември ще приключи асфалтирането на улиците в Зелин, предвидени в плана на общината за тази година. 


Общинско предприятие БКС продължава по график да изкърпва дупки по улиците в Ботевград и селата. По-малките дупки се запълват по инжекционната технология – чрез впръскване на катионна емулсия, която при полагане се разпада на съставните си части и се стяга на момента.