За поредна година Oбщина Ботевград ще се включи в Европейската седмица на мобилността – „Комбинирай, движи се“, която ще се проведе от 16-ти до 22-ри септември. За целта са изпълнени и трите мерки, които са въведени в електронната платформа http://www.mobilityweek.eu/.


Седмицата с дейности ще започне със забавни скаутски игри, организирани от Скаутски клуб „Орко“. Те ще се състоят на 16-ти септември /неделя/  от 09.00 ч. в градския парк в Ботевград. Децата, желаещи да се включат в инициативата, трябва да са навършили 6 години. Те ще имат възможността да изпробват физическите си умения, съревновавайки се в разнообразни игри. 


Участниците ще се изправят и пред предизвикателства, свързани с уменията им за ориентиране, разрешаване на загадки от различно естество, стрелба по мишена и много други. 


Желаещите могат да се запишат за участие на телефон 0723/ 69-142, като трябва да съобщят две имена и възраст. Срокът за записване е до 17:00 часа на 14.09.2018 г. (петък). 


В седмицата на мобилността 22-ри септември е обявен за Ден без автомобили. По време на честването на Деня на Независимостта участък от бул. „България“ ще бъде затворен в интервала от 10:30 до 12:30 ч., докато празничното шествие премине по него.


Като постоянна мярка е посочено осигуряването на безплатен транспорт на жителите на селата в община Ботевград до местата, на които се провеждат празнични събития. 


Освен, че хората имат възможността да посещават мероприятията, мярката спомага за намаляването интензивността на трафика по пътните артерии в общината.


Като част от инициативите в „Европейска седмица на мобилността“, на 17-ти септември /понеделник/, служителите на Общинска администрация ще бъдат призовани да отидат пеша до работното си място.


 *Организаторите запазват правото си за промяна в датата за провеждане на събитието.