Както вече съобщихме, вчера Балкан претърпя поражение във втората си контрола в Сърбия, като загуби от Борац Чачак със 77-70. Срещата бе с начален час 20.00 българско време и бе изгледана от близо хиляда души.


Домакините от Борац започнаха със серия от 7-0. При този резултат Хопкинс прекъъсна серията на тима от Чачак и с подобрена игра  зелените дори успяха да поведат в резултата. На добрата игра на Балкан Борац отговори с още по-добра и до края на първата част резултатът бе изравнен 21-21. Докакините се възползваха и от натрупването на 3 нарушения в тези първи десет минути на най-добрия в този мач играч на Балкан Микаел Хопкинс.


Във втората четвъртина двата тима започнаха равностойно с кош за кош. С тройка на Илия Джокович домакините поведоха с 5 точки -28-23. А чадър на Зекавичич даде нова енергия в състава на водения от Йовица Арсич тим. С отлични изпълнения на Марко Маринович Борац стигна до двуцифрена преднина за 44-31, а полувремето завърши при 46-33.


В третия период Борац продължи да доминира, поддържаше двуцифрена преднина, която в един момент достигна до 17 точки - 61-44. Според сръбските медии Балкан просто не е имал решение против добрата игра на домакините.    Пак според тях в последните десет минути Борац е играл рутинно и в същото време много сериозно, въпреки приятелския характер на срещата. И правят извода, че победата над вицешампиона на България дава голяма увереност преди началото на сезона - както в сръбската лига, така и във втората Адриатическа лига.


Най-силният играч на Балкан бе Микаел Хопкинс, който реализира 29 точки. С по 9 са Димитър Димитров и Венцислав Петков, 7 има Брендън Браун, с 6 е Павел Иванов, Роузбъро има 4, с по 3 са Крис Минков и Марин Маринов, без точка са Мирко Мулалич, Здравко Христов и Румен Василев.


За Борац Чачак най-резултатен със 17 точки е Радован Джокович. Марко Маринович има 15, с по 6 са Филип Зекавичич, Урош Чарапич, Илия Джокович и Светозар Стаменкович.