С резолюция на Конгреса на САЩ, HR753, подписана на 6 октомври 1964 година от президента Линдън Джонсън, 15 октомври е обявен за ден на белия бастун.
По този повод Регионална организация на ССБ София организира серия от концерти под мотото „Незрящи от Балканите пеят и свирят заедно“. Едно шоу на зрително затруднени изпълнители от България, Сърбия, Македония и Турция. Със специалното участие на Орхан Мурад и Кристиян Григоров – Крис.
Снощи, 16 октомври, беше концертът в Етрополе. Под патронажа на кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и със съдействието на „Геотехмин”.  Това е вторият след Перник от поредицата концерти по предварително уточнената им програма.
Гостите бяха приветствани със сърдечното българско „Добри дошли в Етрополе!” от заместник-кмета на Община Етрополе Росица Христова.
Началото постави със своето кратко слово председателят на Регионалната организация на ССБ за София област и Перник Асен Алтънов. Вълнението, което му личеше, дойде от факта, че той е етрополски зет. Затова толкова топло прозвучаха и благодарствените му думи към Община Етрополе, лично към кмета Димитър Димитров и към „Геотехмин” за съдействието при организиране на концерта. 
Сред  гостите прозвучаха имената на Жанко Станков и Столе Арсов (Македония), Мирослав Джорджевич и Завиша Глигориевич(Сърбия), Хасан Татар, Юксел Уйкран, Серпил Улсой, Юсуф Будак (Турция).
България беше представена  от Орхан  Мурад, Димитър Захариев и „Веселите момчета“.
Един вълнуващ и професионално подготвен и осъществен концерт. Единственото, по което личеше, че изпълнителите имат проблеми със зрението, е качването и слизането от сцената с придружител. Без нотка на каквото и да е показност и търсене на съчувствие заради проблемите им. Да пееш, когато съдбата те е лишила от зрение, си е цяло геройство!
Вероятно и затова най-точни са думите на Орхан  Мурад в края на шоуто: ”Ние сме войници на съдбата!”
Като благодарност за тяхното изпълнение, към аплодисментите на публиката, беше добавена и красива кошница с цветя от кмета Димитър Димитров и от председателя на ОбС Марин Маринов.
Тези войници на съдбата продължават с концертите - довечера в с. Трудовец, след което ще бъдат в Пирдоп и София.