На 5 и 6 ноември туристи от ТД Старопланински турист, гр. Етрополе, ТД Узана, гр. Габрово и ТД Руен, гр. Пловдив посетиха хижа Бенковски. Дружествата от Габрово и Пловдив подкрепят инициативата на ТД Старопланински турист, гр. Етрополе "По Ком-Емине за три дни", която се провежда ежегодно вече седем поредни години, участвайки в покриването на отделни етапи от похода. 


Целта на срещата беше да бъдат обсъдени отделни проблемни участъци по маршрут Е3, както и други организационни моменти относно провеждането на Осмия пореден поход по маршрута, организиран от ТД Старопланински турист, гр. Етрополе за 2023 г. 


В похода взеха участие над 40 души от трите дружества. Туристите се радваха на хубаво време сред прекрасната есенна природа на тетевенския Балкан, изобилстваща от цветове и нюанси през този сезон. Началото на похода започна от изхода на с. Рибарица, община Тетевен на 4 ноември до хижа Бенковски и обратно в следващия неделен ден.


Провеждането на това мероприятие на трите дружества показва, че в планината, човек, колкото и да е далеч от цивилизацията и да се опитва да се отдалечи от нея, има нужда от общност, с която може да споделя свои близки интереси, да разчита на другарско рамо, да се радваме заедно на постигнатите цели, да вървим по стъпките на Алеко със завета на Кубрат, защото заедно сме по-силни!


Желаем успех на всички участници в следващия Осми поход "По Ком-Емине за три дни" през 2023 г.


 


Текст  и снимки: Красимира Пушкарова-Куманова