И след петия кръг на първенството отборът на Чавдар Етрополе остава на девета позиция със 6 точки в класирането. Това е резултат от 1 победа, 2 равни резултата и 1 загуба през изминалите 4 кръга.
В събота „елените” играха на свой терен срещу „орлетата” на Пирин Благоевград. Мачът в крайна сметка завърши при равен резултат 1:1, като прибавената точка към актива ни не помогна за предвижване поне с едно място нагоре в таблицата.
При вяла и равностойна игра през първото полувреме двата отбора повече играха в центъра на игрището. Още в третата минута Русков нацели гредата, но без резултат. И това не беше единствената греда за нашия отбор.
След колективна грешка на нашата отбрана в 33-та минута Николай Демирев от домакините уцели нашата врата и откри резултата 1:0, който остана до края на първото полувреме.
През второто полувреме нашите взеха играта в свои ръце и доминираха изцяло на игрището. Последва още една греда в 50-та минута. 6 минути по-късно съдията отсъди дузпа за нашия отбор, която Антон Петров не можа да реализира. Това беше пропуснат шанс да се капитализира преимуществото на отбора. И да се обърне резултата изцяло в наша полза. Въпреки това напорът на нашите момчета продължи почти до края.
След ъглов удар за отбора на „елените”, в 64-та минута Борис Райчев този път беше точен и изравни резултата 1:1. За съжаление до края не се стигна до нов гол и срещата завърши при този резултат.
Бяха отсъдени 3 жълти картона за пиринци и 1 за нашия отбор.
Мачът беше наблюдаван от около 1500 етрополци и 20-на гости от Благоевград.