На 18 септември пожарникарите от Софийска област ще получат дарение от колегите им от област Бранденбург в Германия. Тази година дарението включва две автостълби с височина по 25 метра, два леки автомобила с висока проходимост и други.

Официалното предаване на дарението ще стане в Ботевград. За церемонията пристига лично шефът на пожарната на област Бранденбург генерал Цошке и представители на посолството на Германия у нас. Поканени са вицепремиерът Меглена Плугчиева, министърът на вътрешните работи Михаил Миков, областният управител на Софийска област и други.

Вече осем години поред Пожарната служба на Бранденбург прави дарения за Софийска област. Благодарение на тях местните огнеборци получиха нови пожарни коли и друга специализирана техника. Миналата година германците дариха специални ножици, които се използват за рязане на ламарини при тежко катастрофирали коли.

Освен за пожарната всяка година германците правят дарения и за Дома за деца в Разлив. Благодарение на тях училището има парно отопление.