Състезателите на СК "Сунг Ри Ботевград" се представиха отлично на международния турнир за деца, кадети и младежи "Купа София", провел се в столичната "Асикс арена" на 03 ноември и в който участие взеха над 500 състезатели от 6 държави.


Николай Драганов, деца кат. до 29 кг направи отлично състезание, спечелвайки и четирите си двубоя по пътя към златото. Финалната му среща беше изключително напрегната, тъй като през голяма част от времето  изоставаше в резултата, но успя да се мобилизира в последния рунд и да направи няколко успешни атаки, които му донесоха победата.

Деян Стоянов, деца I група (7-9 години), категория до 36 кг победи във всичките си срещи с явно превъзходство. Деян буквално правеше каквото си поиска с противниците си.

Никол Маринова, младежи до 49 кг доминираше в категорията си и без особени затруднения спечели златото. Тя изигра срещите си на високо техническо и тактическо ниво, показвайки сериозен напредък в представянията си на официални състезания.

Кристиян Златев, младежи + 78 кг, след като смаза първия си противник от "Форс 1992" от Кюстендил, спечели финала без игра, тъй като противникът му от Гърция не пожела да излезе срещу него, респектиран от видяното в първата среща на ботевградския състезател. Извън чистата статистика, 15-годишния Кристиян демонстрира изключителен прогрес в представянията си, показвайки подобрение във всеки един компонент от играта си. По този начин той се превръща в безспорната нова звезда при най -тежките състезатели в България, не само в неговата възрастова група, но и при мъжете.

Третото злато при младежите донесе Симеон Стайков, кат. до 45 кг. С негова помощ СК "Сунг Ри Ботевград" се нареди на второ място в отборното класиране при младежите.

Митко Стойнов донесе златно отличие и във възрастовата група на кадетите, спечелвайки победи над противниците си в кат. до 53 кг. Във финала Митко смачка самочувствието на гръцкия си противник, надигравайки го по безспорен начин.

В герой на състезанието се превърна Николай Иванов, кадети до 37 кг, който получи фрактура на ръката в първата си среща, но стисна зъби и излезе в битка за златото контузен. В първия рунд той поведе в резултата, но в хода на срещата болката в счупената ръка се засили, като той практичеки не можеше да я използва пълноценно, от което по най-добрия начин се възползва неговия опонент Марио Кафеджийски от "Рамус" София, който успя да поведе в резултата. Ники въпреки това не се отказа, дори в самия край на срещата с отлична атака към главата на Кафеджийски беше близо до обрат, но за съжаление електронната каска на противника му не отчете удара и за Ники остана среброто в категорията.

Вторият "сребърен" медалист от клуба е Сашо Георгиев, деца II група (9 - 11 г.), категория до 36 кг. Сашо имаше доста работа през деня, тъй като трябваше да изиграе четири срещи, преди да се окичи със сребърното отличие. Голямото му желание за победа му изигра лоша шега, тъй като в стремежа си да доминира в срещата,  пренебрегна тактическите указания и неговият противник успя да пласира своите техники.

Едва във второто си състезание Георги Йорданов, деца кат. до 27 кг спечели бронзовото отличие. Единствено липсата на опит попречи на Жорко да спечели по-благороден медал.

Без медали, но с много добро представяне на състезанието са най - младият състезател на клуба Краси Гетов и Стефан Николов.

 

Състезателят на клуба Владимир Николов заминава в сряда за участие на Европейското първенство за младежи до 21 години в Полша. Влади ще се състезава в категория до 58 кг. Всички в клуба му пожелават успех и ще стискат палци за успешно представяне.

Други четирима състезатели на клуба се готвят за престоящи сериозни състезания до края на годината - Християна Христова и Стефан Стаменов ще защитават честта на България на предстоящото Европейско първенство за кадети, а Влади Далаклиев и Калоян Бинев ще представляват страната на Световното първенство за военни.