В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ СЕ ВЪВЕЖДА СИСТЕМА ЗА 24-ЧАСОВО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ


По инициатива на Община Етрополе, съвместно с „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД и РУ на МВР – Етрополе се осъществи проект за поставяне на камери за 24-часово видеонаблюдение на ключови места в Етрополе. Общата стойност на проекта надхвърля 100 000 лв. Монтирани засега са 32 бр. камери, които обхващат 70 % от града. Обектите са определени съвместно със специалисти от полицията в Етрополе.
Изграждането за система за видеонаблюдение бе сред главните приоритети на кмета Димитър Димитров и неговият екип за подобряване на сигурността, обществения ред и борбата с битовата престъпност.
Камери са поставени на входовете и изходите на града, на основните пътни артерии и кръстовища, училищата, паркове и централна градска част.
Записващите устройства са с много добра разделителна способност и на тях могат спокойно да се различават номера на автомобили и лица. Местата, които се наблюдават в града са обозначени с информационни табели за 24-часово видеонаблюдение.
Новата система значително облекчава работата на полицията, превантивната дейност, както и повишава контрола за движение по пътищата. Системата е под непрекъснат мониторинг, като освен в полицията, екран за наблюдение има и в Общината. Има възможност и за запис.
Очаква се надграждане на системата за видеонаблюдение като ще бъдат монтирани още камери в града и селата в Общината.