След няколко разочароващи загуби в първенството на Югозападната трета лига, футболистите на Балкан най-после донесоха радост както на себе си, така и на изстрадалите им привърженици. Те станаха победители в Югозападния регион в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига АФЛ.


В днешния финал, който бе в София, те победихаа Миньор Перник след изпълнение на дузпи. В редовното време, което завърши 2-2, зелените на два пъти бяха догонващи. След като получиха гол в 5-та минута, в 44-та Здравко Атанасов изравни за 1-1.  След час игра Миньор отново излезе напред в резултата, но в 71-та капитанът вкара втория си гол в мача за 2-2.


При последващото изпълнение на дузпи Балкан вкара първите 4, а съперниците им изпуснаха две и така пета дузпа не бе  необходима. Точни от бялата точка за Балкан бяха Здравко Атанасов, Никола Иванов - Шейха, Кристиян Кръстев и Ивайло Цветанов.


С победата си днес футболистите на Балкан се класираха за полуфинала за Купата на АФЛ. Техен съперник ще бъде един от първенците на останалите три региона - Югоизток, Североизток и Северозапад. Полуфиналите ще се играят пролетта. За носителя на Купата на АФЛ има награден фонд.