След победата на Балкан снощи като гост на Белфиус Монс Ено стана ясно, че в следващия етап той ще бъде в група J. Там е още и друг български тим - Левски Лукойл, който спечели безапелационо своята група G само с 1 загуба тази вечер в Солун от Арис. Останалите два отбора според предварителната схема са заелите вторите места в групите D и F.


Преди малко стана ясен още един от съперниците на Балкан. Това е вторият в група D Ирони Нес Зиона от Израел. Преди днешния ден той бе на трето място с 3 победи и 2 загуби, втори със същия актив  бе Ден Бош от Холандия. Израелците имаха лека задача при гостуването на чешкия Пардубице и го разгромиха със 104-84. А в другата среща от групата Ден Бош загуби като гост от руския Автодор Саратов с 89-79, след като преди последната част холандците водеха с 2 точки.


Така Ирони зае второто място в групата с 4-2, познатият ни Ню Хироус Ден Бош остана третис 3-3 и отпадна. Първи в групата е Автодор Саратов с 5 победи и 1 загуба.


Последният съперник на Балкан в новата група ще стане известен по-късно тази вечер след мача между Палаканестро Варезе и Алба Фехервар. Преди него води Алба с 10 точки, Варезе е втори с 9. В първата среща между двата тима в Унгария победа с 85-77 спечели Алба Фехервар.